CARRERA – A MERÉSZ ÚJÍTÓ

CARRERA – A MERÉSZ ÚJÍTÓ

Wilhelm Anger, a Carrera atyja a kezdetektől fogva ösztönösen és tökéletesen fonta össze a sport és a szemüveggyártás iránti szenvedélyét. Márkája a téli sportok és a Forma-1 elkötelezett szponzora, de több Carrera napszemüveg tűnt már fel a filmvásznon, miközben állandóan jelen vannak a legnagyobb közösségi oldalakon szereplő hírességek fényképein is. A Carrera márka mindig is a saját történetét írta, mi pedig utána jártunk, hogyan tette ezt!

Egy új márka születése az újjászülető Európában

1948-ban, a háború utáni Ausztriában született meg Wilhelm Anger szemüveggyártó fejében a gondolat, hogy valami újat hozzon létre és a funkcionalitás mellett egyéb tényezőket is beemeljen a szemüveggyártásba. A szemüvegek ebben az időben a nap elleni védelem és a látás javításának szolgálatában álltak, a divat csupán hébe-hóba tette be a lábát erre a területre, ahogy a professzionális szemüvegkészítési technikák is gyermekcipőben jártak. Wilhelm Anger mindkét területen maradandót alkotott és ezzel egy olyan szemüvegmárka alapjait fektette le, mely azóta is kiváló minőségű és egyedi szemüvegeket gyárt.

Wilhelm Anger a Carrera szemüveg és napszemüveg márka atyja

http://bit.ly/2xpD6ct

Az autósportoktól Hollywoodig

Az optyl csodája

A céget 1956-ban alapította meg, a márka nevét a Carrera Panamericana autóverseny, a világ legveszélyesebb versenypályája ihlette. Erre az évre már szabadalom alatt állt a Wilhelm által kifejlesztett ún. „optyl” anyag, ami egy sokkal könnyebben munkálható, rugalmasabb, de mindemellett tartósabb műanyag volt, mint amit korábban használtak. Az innováció gyorsan elterjedt és nem csupán a szemüveggyártás, hanem a divat nagyágyúi között is sikert aratott. Olyannyira, hogy Christian Dior még egy szemüveget is elnevezett az optylról, és a belőle készült kollekcióról, amiért azóta is fizeti a licence jogokat a Carrerának.

carrera-szemuveg

http://bit.ly/2J4Dq5K

A Porsche-től az Alfa Romeo-ig

Wilhelm kötődése az autókhoz és a sportokhoz a kezdetektől fogva meghatározta a márkát, 1976-ban pedig egy kollaborációval is megkoronázta ezt. Két évvel azután, hogy Ferdinand Alexanderrel, a Porshe autógyár alapítójának unokájával közösen Carrera Porshe Design néven saját kollekciót dobtak a piacra, céges szinten is együttműködésre léptek.

http://bit.ly/2XH26dU

A Carrera neve tehát immáron örökre összefonódott a sportokkal, különösen az autósporttal, mely az 1980-as évektől kezdve már szponzoráció formájában is megmutatkozott. A cég ezekben az években a Forma 1-es versenyek állandó támogatója volt, ahogyan az 1988-as Calgary-i téli olimpiai játékoknak is. 1986-ban minden idők egyik legnagyobb forma 1-es pilótájával, Niki Laudával közösen reklámozták a Carrera napszemüvegeket, 2018 óta pedig ismét visszatért a Forma-1-be is, az Alfa Romeo Sauber csapatának egyik fő szponzoraként.

http://bit.ly/2YqPzIT ; http://bit.ly/2KPzvgv

http://bit.ly/303JuCn

Carrera a filmvásznon

A Carrera a sportok nagyágyúi után a zene és a színészvilág hírességeit is megnyerte. A kiváló minőségnek, a folyamatos megújulásnak és egyedi formavilágának köszönhetően valódi népszerűségnek örvendett. Számos nagyjátékfilmben segítettek a Carrera napszemüvegek a szerep tökéletes megformálásban, többek között Al Pacino-nak A Sebhelyesarcú című filmben, Sylvester Stallone-nek pedig a Cobra-ban.

carrera-al-pacino

http://bit.ly/2XfCtSa

http://bit.ly/2KPDAkP

A képen látható Carrera napszemüvegkehez hasonló darabokért ide kattints.

Carrera a celebvilágban

A celebvilág körében is különösen közkedveltek a Carrera napszemüvegek, egyedi stílusuknak és extrém eleganciájuknak köszönhetően. Sztárok sora választotta a Carrera-t hivatalos együttműködéshez is. Steve Aokitól kezdve Cristiano Ronaldon keresztül Robert Downey Jr-ig találkozhatunk a Carrera napszemüveget viselő hírességekkel akár az Instagramon, akár egy jól elkapott paparazzi fotón.

Steve Aoki Carrera napszemüvegben

http://bit.ly/2Yo6c84

Christiano Ronaldo Carrera napszemüveget visel

http://bit.ly/2JfMLIh

Robert Downey Junior Carrera napszemüvegben

http://bit.ly/2xiUNKT

Hasonló Carrera férfi napszemüvegekért ide kattints.

Írd a saját sztoridat Te is!

A Carrera sosem félt a merész színek és formák használatától, mindemellett mindig a kényelemre és a jó minőségre törekedett, a kettő harmóniájának köszönhetően pedig ki tudott emelkedni a tömegből. Ha szívesen választanál egy a megszokottól eltérő, kihívó, de nem tolakodó, stílusos és modern formavilágú napszemüveget, ha te is szívesen írnád a saját sztoridat, akkor egy Carrera a legjobb választás számodra!

Női Carrera napszemüveg

http://bit.ly/2xmghGD