FÜGGETLEN NAPSZEMÜVEGEK

FÜGGETLEN NAPSZEMÜVEGEK

Az indie bandák, vagyis független együttesek mindig nagy hatást gyakoroltak a divat világára. Olyan ez, mint az utcai divat beszivárgása a kifutókra és az underground trendek hatása a legnagyobb tervezőkre. Nézzük meg a legvagányabb indie csapatok megjelenését és hasonlóan egyedi napszemüvegeiket.

A HAIM egy Los Angeles-i pop-rock formáció, amit három lánytestvér alapított 2007-ben. A három Haim nővér (Este, Danielle és Alana) egy dobossal kiegészült zenekarát szavazták meg 2013-ban a várható legnagyobb befutónak a zeneiparban. A HAIM egyenlő a jó zenével és egyedi stílussal, ráadásul a Vogue Magazin szerint 2017-ben ők a legjobban öltözött banda a világon. A lányok visszahozzák a hetvenes éveket és a vagány Los Angeles-i stílust. Bár mindhármójuknak megvan a maga egyedi megjelenése, azért pár dolog közös, mégpedig a középen elválasztott, hosszú haj, a rengeteg farmer vagy bőr ruhadarab és persze a jobbnál jobb napszemüvegek.

Képek forrása:http://haimtheband.com/screenshot.jpg; https://www.readdork.com/wp-content/uploads/2016/03/Haim-2016.jpg;

 

Arctic Monkeys egy angliai indie rock együttes első nagylemezük, a Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not 2006 januárjában jelent meg, és a brit zenei történelem leggyorsabban fogyó debütáló lemezévé vált. Hazánkban utoljára 2016-ban jártak a Sziget Fesztiválon. Az Arctic Monkeys kezdetben nem sokat adott a stílusra, egyen hajjal és kisfiús megjelenéssel kezdték az ipart, de ez hamar megváltozott – sokan azt gyanítják egy bizonyos hölgy van a háttérben. A zenekar frontembere Alex Turner a változás időszakában a modell és street style ikonnal, Alexa Chunggal randizott, akinek mindig kifogástalan  a megjelenése. Turner maga mögött hagyva a kisfiús stílust hátrafésülte dús haját, átpártolt a pólóról a személyre szabott ruhadarabokra és az 1950-es éveket idéző motoros, bőrdzsekikre. A szetthez pedig választott pár ikonikus napszemüveget is, egy Wayfarert és egy retro, szögletes darabot, arany kerettel, ezeket a legtöbb fellépésén és fotózásán is viseli.

Képek forrása: https://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/55/2013/08/2013ArcticMonkeys_Press_ZackeryMichael-240613-2.jpg; http://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/55/2013/11/ArcticMonkeysDc060112-1.jpg

Yeah Yeah Yeahs amerikai együttes énekese a lengyel és dél-koreai szülők gyermekeként született Karen O. A vagány énekesnőt még a Playboy is szerette volna címlapján látni, azonban ő ezt visszautasította. A Fever to Tell albumukat az év legjobb lemezének választotta a New York Times, jelölték Grammy-díjra is, és több mint 1 millió példány kelt el belőle világszerte. Kevés olyan női frontember van, akinek ennyire egyedi a stílusa és innovatív a megjelenése, mint Karen O. Az énekesnő színpadi jelenlététől elájul a közönség, ráadásul legújabb albumuk fotózásán olyan extravagáns napszemüvegeket viselt, amelyeket bárki elirigyelhet tőle, nem beszélve arról az önbizalomról, amivel hordja őket.

Képek forrása: https://media.npr.org/assets/img/2013/04/10/121211_yyy_hurrell2_144clr_2_wide-596ff9f2f841f87a59c8b05799c9b850d4b3111f.jpg?s=1400; http://graphics8.nytimes.com/images/2013/03/31/magazine/31kareno4/31kareno4-articleLarge-v3.jpg

The XX egy londoni, indie pop zenekar, amit 2005-ben Romy Madley Croft és Oliver Sim alapítottak, később pedig csatlakozott hozzájuk Jamie Smith. Kevesebb, mint egy év alatt jutottak el a blogokon itt-ott felbukkanó cool-státuszból oda, hogy Nyugat-Európában és Amerikában rendszeresen több tízezer ember előtt játszanak. Mi sem mutathatná jobban az együttes divatra gyakorolt hatását, mint jó kapcsolatuk Raf Simonssal, aki korábban a Dior kreatív igazgatója volt, ma pedig a Calvin Klein vezető tervezője. A belga divatguru egyébként Oliver Simet, a banda énekes-gitárosát kérte fel napszemüveg-kollekciója arcának. Az együttes stílusa három szóban fogalmazható meg: fekete, fekete és fekete, megfűszerezve Los Angeles-i stílusjegyekkel.