ÍGY KEZD NYUGODTAN A NYARALÁST!

ÍGY KEZD NYUGODTAN A NYARALÁST!

Volt már káosz a nyaralás, mert otthon hagytál valamit? Na és azért, mert túl sok mindent pakoltál be? Mutatjuk, hogyan csomagolj össze könnyen, és mi az, amit mindenképp intézz el az utazás előtt!

A fapados járatoknak köszönhetően egyre több lehetőségünk adódik olcsón külföldre utazni, ugyanakkor a poggyászokra felszámított díj jelentősen drágíthatja a repülőjegy árát. Jó ötlet tehát, ha megpróbálunk beférni egy nagyméretű kézipoggyászba, ez azonban tartogat kihívásokat.

Az első és legfontosabb, ami gondot szokott okozni, hogy miből mennyit pakoljunk. Ahhoz, hogy minden időjárásra és alkalomra legyen megfelelő holmid és mégse vidd magaddal a fél szekrényt egyetlen dolgot kell szem előtt tartanod, mégpedig a kombinálhatóságot. Válassz két-három színt, lehetőleg olyat, amit akkor sem kell mellőznöd, ha egy csepp folt kerül rá. Mikor kevés ruhadarabban kell gondolkodni fontos, hogy tuti olyat csomagolj, amit nagyon szeretsz, ezért először érdemes ezeket kiválogatni, és később majd közülük szelektálni. A több részes szettek könnyen segítségedre lehetnek abban, hogy a legelső szabályt, a variálhatóságot megvalósítsd. Ha sikeresen válogattál, és minimalizáltad a ruhák számát, érdemes egy-két kiegészítőt is bedobnod a bőröndbe, amik segítségedre lehetnek majd abban, hogy más és más szettben indulhass városnézésre.

Kép forrása: http://justpostedblog.com/wp-content/uploads/2019/05/SummerCapsuleWardrobe_2019_Artboard-150-copy-3.jpeg

Ha megvan, hogy miket vinnél magaddal, jöhet a következő kérdés: hogyan fog mindez beférni? Ha helyet szeretnél spórolni, mindenképpen el kell rugaszkodnod a ruhák otthoni tárolásának módszereitől. A pólók és farmerek például feltekerve sokkal kevesebb helyet foglalnak, de még az ingeket és a zakókat is tudod úgy hajtogatni, hogy ne gyűrődjenek, ám mégis illeszkedjenek a bőröndödbe.

Képek forrása: http://vineverastores.com/wp-content/uploads/2015/10/VV-Stores-Pack-Better.jpg ; https://mastergolflivestream.com/images/clipart-coat-gents-16.jpg

A neszeszerek és kisebb szütyők használata is sokat segíthet a helytakarításban, illetve abban is, hogy kényelmesen és gyorsan tudj készülődni a bőröndödből is. Ráadásul a kisebb tárolók azért is jók, mert ezekbe nem fér be minden kozmetikum, amit otthon használsz. Ha mégis fontosak neked a napi rutinhoz ezek a holmik, válts ezekből is kisebb méretre! Egy 100ml-es mennyiség is tuti elég lesz a következő napokra, ráadásul nem csupán helyet takaríthatsz a kisebb kiszereléssel, de még a bőröndöd is könnyebb lesz.

Kép forrása: https://images.unsplash.com/photo-1521410868399-b39dedff9b1b?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=1875&q=80

Nyaraláskor a legkevésbé sem szeretünk különböző problémákon agyalni, és valószínűleg akkor teszünk jól, ha elengedjük a nehéz helyzeteket és a pihenésre koncentrálunk. Ám még a legelővigyázatosabb emberekkel is előfordulhatnak olyan szituációk, amikor szükség lehet orvosi beavatkozásra, és az elveszett bőröndök is komoly fejtörést okozhatnak. Ezért a pénzváltás, az útlevél és az iratok bekészítése mellett az egyik legfontosabb elintézni való minden esetben a biztosítás legyen, hiszen nyaralásodat amúgy is megkeserítheti egy-egy baleset vagy bármilyen kár, akkor viszont biztosan a pokolba kívánjuk majd az egészet, ha az ügyintézéssel vagy ellátással kapcsolatos költséget is rád terhelik. Bármennyire is figyelmes vagy, napi rutinodból kiszakadva többször érhetnek váratlan helyzetek is, ahol használati tárgyaid megsérülhetnek. Ezért a drágább holmikra, laptopodra, telefonodra, vagy napi szinten használatos fontosabb kiegészítőidre is érdemes biztosítást kötni. A Vision Express Plusz Garancia nevű szolgáltatásával például már napi 4 forintért biztosíthatod szemüvegedet, mely a különböző sérülések, sőt, még annak elvesztése esetén is kedvező feltételeket kínál, hogy minél előbb beszerezhess egy újat!

Kép forrása: https://images.unsplash.com/photo-1432712641917-22ce322ab531?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=967&q=80

Minden stimmel? Készen állsz az útra? Egy dolgot semmiképp se felejts el: egy tuti napszemüveget magaddal vinni! Nézz körül webshopunkon, hátha ott találod a legjobb darabot a tökéletes nyaraláshoz!