Tippek az egészséges kontaktlencse viselés érdekében

Az alábbiakban igyekszünk megválaszolni a leggyakoribb kérdéseket a kontaktlencse viseléssel kapcsolatban. Amennyiben Ön a kérdésére mégsem talál választ, kérjük, kérdezze vevőszolgáltunkon dolgozó kollégáinkat.

A rendszeres szemvizsgálat az egyik legfontosabb feltétele az egészséges kontaktlencse viselésnek, hiszen ennek során kontaktlencse illesztője folyamatosan ellenőrizheti szemeinek egészségi állapotát. Ezen felül természetesen kiemelten fontos, hogy betartsa a kontaktlencse gyártója, valamint az Ön kontaktlencse illesztője által előírt lencseviselési utasításokat a lencsék cseregyakoriságát, napi viselési idejét és tisztítását illetőleg.

Mielőtt a lencsékhez nyúlna, minden alkalommal mossa meg a kezét, alaposan öblítse le a szappant, majd kezét olyan törülközővel szárítsa meg, ami nem bolyhosodik!

Nem. A sérült, hibás vagy kiszáradt kontaktlencsét minden esetben cserélje le!

A kontaktlencsét minden esetben a smink felvitele előtt helyezze a szemére, és a smink lemosása előtt távolítsa el szeméről!

Kizárólag abban az esetben viselje lencséjét alvás közben az éjszaka során, ha azt kontaktlencse illesztője is javasolja.

Vízi sportokhoz kizárólag a naponta eldobható lencséket ajánljuk!

Kizárólag az erre a célra készített lencséket használhatja többször. Az egyszer használatos, napi cseréjű lencséit használat után minden esetben dobja el, ne tisztítsa, tárolja további viseléshez!

Nem. Lencséit a kozmetikai kezelés előtt minden esetben távolítsa el!

Nem. Lencséit szaunázás vagy szoláriumozás előtt távolítsa el!

Az egyszer használatos kontaktlencsék kivételével lencséit, azok viselete után, minden alkalommal tisztítsa meg! Óvatosan dörzsölje meg a lencsék mindkét oldalát, és alaposan öblítse le azokat friss ápolószerrel!

Igen. Minden lencsecserét követően, de legalább 30 naponta cserélje le a tároló tokot.

Nem. Kizárólag az erre a célra készült ápolófolyadékkal tisztítsa lencséit! Azokat soha ne nedvesítse csapvízzel és soha ne vegye a szájába!

Az oldat egyszer használatos, soha ne használja fel többször!

Nem. Ne váltogassa és ne vegyítse a lencseápoló szereket!

Az ápolófolyadék szavatosságát megtalálja a flakonon. Ne használja, ha lejárt!

Az ápolószer flakonját használaton kívül mindig tartsa zárva, nyílását ne érintse meg, mert a folyadék beszennyeződhet.

Nem. Kizárólag az erre a célra kifejlesztett folyadékban tárolja lencséit! A sóoldat nem fertőtlenít.

Igen. Ügyeljen rá, hogy bal és jobb oldali lencséit ne cserélje fel és mindig a megfelelő jelzésű tároló rekeszbe helyezze őket!

Szembetegség vagy sérülés esetén ne viselje kontaklencséit! Amennyiben szemcseppet vagy szemgyógyszert használna, előtte minden esetben konzultáljon kontaktlencse-illesztőjével!

Távolítsa el lencséjét! Ha nem tapasztal javulást, keresse fel kontaktológusát!

Szeretne időben értesülni legfrissebb ajánlatainkról és újdonságainkról?

A Vision Express hírleveléből
naprakész információkat kaphat
termékeinkről és exkluzív akcióinkról!

Kérem!