POLAROID – AZ INSTANT SIKER!

POLAROID – AZ INSTANT SIKER!

Korszakalkotó felfedezések és közreműködések színesítik a Polaroid márka közel 100 éves történetét. De vajon hogyan lett egyik pillanatról a másikra világhírű és mi a sikerük titka? Ennek jártunk utána.

A Polaroid története

Furcsa véletlen volna, ha a napszemüveggyártásban ekkora múltra visszatekintő Polaroid neve független lenne az optikai kutatások szempontjából áttörő jelentőségű polarizációs technikától. Nincs is így: Dr. Edwin H. Land mindössze 20 éves volt, mikor 1929-ben felfedezte a világ első polarizáló anyagát.

Kép forrása: http://bit.ly/31TAXUu

Dr. Land a nagy felfedezés után 1939-ben megalapította a Polaroid nevű cégét. Az első Polaroid napszemüvegek innentől már kaphatók voltak, míg az 1940-es évek végén a fényképezőgépek esetében is megérkezett a nagy áttörés a tudós számára: elkészítette az első instant fényképező gépet, mely a kor áttörő újításaként 60 másodperc alatt hívta elő a képeket.

Kép forrása:http://bit.ly/2ISpv3R ; http://bit.ly/2JnornZ

Az 1970-es években a cég Európában és Ázsiában is üzleteket nyitott és egyre több sporteseményen is képviseltette magát szponzorként.
Már az 50-60-as évek darabjain is látható volt, hogy ahogyan a sport, úgy a divat szolgálatába is szívesen állítják azokat, a 80-as évekre pedig ezek a törekvések már kézzelfoghatóvá is váltak. A Polaroid sem tudott kimaradni a világszerte hódító aviátor lázból, így a teniszező Boris Beckerrel együttműködve cserélhető lencsés aviátort dobott a piacra, egyszerre lovagolva meg a divat és a sport hullámait.

Képek forrása: http://bit.ly/2REdZMq  ;http://bit.ly/2XiQ77j ; http://bit.ly/2ITKAet ; http://bit.ly/2RHzvA2

A Polaroid története olyannyira kultikus mind a tudomány mind a divat szempontjából, hogy külön részleget szenteltek számára a New York-i Modern Művészetek Múzeumában és a Massachusetts-i Technológiai Intézetben is. De mitől volt ilyen nagy áttörés a polarizált lencse?

A polarizált fény és lencse

A napfény hullámokban terjed, melyek a háromdimenziós tér minden irányába rezegnek. A polarizált fény is így terjed, bár az többnyire már csak két irányba. A vertikális irányú fény tartalmazza a hasznos információkat szemünk számára. Ezzel lehetővé teszi, hogy színeket és kontrasztokat lássunk. Ezzel szemben a horizontális fény vakító számunkra, a látott kép szempontjából ráadásul teljesen felesleges. A polárszűrős napszemüveglencsék speciális kialakításuknak köszönhetően ezt a visszaverődő vakító fényt küszöbölik ki. Vagyis hiába csillan meg a fény élesen bármilyen felületen, egy ilyen lencse nem fog negatívan hatni látásunkra, hanem garantálja annak folyamatosságát.

Kép forrása: http://bit.ly/2JaRYkv

Számos olyan helyzettel találkozunk az életünk során, amikor nem csupán a kényelmi szempontok miatt fontos, hogy élesebbek legyenek a kontrasztok, szépek a színék és a fény se vakítson a szemünkbe. Vezetés vagy sportolás közben sokszor komoly balesetek kerülhetők el viselésével, mert használata során a látást semmilyen megcsillanó fény nem zavarja meg. A mindennapok során is kifejezetten megnyugtató hatású a szemünknek, ha polarizált lencsével védjük, azokban az esetekben viszont, mikor tényleg szükség van a tisztán látásra, szinte elengedhetetlen. A következő kép nagyszerűen visszaadja, micsoda különbségek lehetnek, ha nem ideális fényviszonyoknál polarizált lencsén keresztül nézed a világot!

Kép forrása: http://bit.ly/2J3nukc

Polarizált napszemüvegek

A Polaroid szemüvegeket nem csak azoknak ajánljuk, akik szeretnek lépést tartani a divattal, hanem azoknak is, akik a kényelem mellett is szívesen tennék le a voksukat. A szemüvegek bármilyen arcformára tökéletesen illeszkednek, a könnyű anyagoknak és az állítható orrbetéteknek köszönhetően. Ha ezt a márkát választod, biztos lehetsz benne, hogy úgy tudod élvezni a nyári napsugarakat, hogy azok negatív hatásaival is könnyen elbánsz majd!

Bár a 80-as években dobbantott nagyot a pilóta napszemüvegekkel a Polaroid, ez a formavilága azóta sem áll tőlük messze. A legújabb kollekcióban is megtalálhatók az aviátor ihletésű szemüvegkeretek, természetesen Polaroid köntösbe bújtatva. A 2019-es nyári kollekció két új modellje is jól prezentálja, hogy a klasszikustól inkább a modernebb formák és színek felé mozdultak.

A képen látható Polaroid napszemüvegek 2019. június 24. és 30. között 25% kedvezménnyel vásárolhatók webshopunkban, ide kattintva.

Szívesen ütnél két legyet egy csapásra? Ha az éles látást egy csajos és igazán divatos napszemüveggel együtt szeretnéd megkapni, akkor is érdemes körülnézned a webshopon! Különösen akkor, ha közel áll hozzád a aranyló, vöröses színvilág, mint amit ez a szintén akciós darab is képvisel . Ha innen rendelsz, és hétköznapokon délig adod le rendelésed, a futár már a következő munkanapon ingyenesen házhoz szállítja számodra azt!