Ha már keresztbe állnak a szemeid a szemüveg-keresgéléstől, itt az ideje egy kis gyorstalpaló tanfolyamnak! Nézzük meg, milyen arcformához milyen szemüveg illik – a kérdésben ezúttal filmsztárok segítenek eligazodni.

Az első lépés, ami egyébként nem csak a szemüvegválasztásnál lehet hasznos, hogy a tükör elé állsz, és két kézzel hátrasimítod a hajad az arcodból. Most vizsgáld meg szépen, milyen formája van! Ha úgy ítéled meg, hogy az arcod szögletes – azaz a szélessége minden ponton, az állnál, az orcáknál és a homloknál is nagyjából egyforma –, mint például Demi Moore-nak, Olivia Wilde-nak vagy Katie Holmes-nak, válassz olyan keretet, amely szépen ívelt vonalaival ellensúlyozza arcod éles vonásait. Nézd, Demi is milyen szuper darabokat talált magának! Ha neked ez is túl karakteres, kutass olyan fazon után, ami alul keretnélküli – ez nagyon sokat finomít az arccsonton.

Ha gondosan megvizsgáltad minden vonásodat, és úgy találtad, ennél kerekebb nem is lehetne az arcod – vagyis az arcod szélessége és magassága nagyjából megegyezik –, a dolgod csak annyi, hogy határozott vonalú darabokat veszel le a szemüvegállványról. Semmi kerek vagy ívelt, nálad a szögletes darabok lesznek a nyerők! Kirsten Dunst egy egészen széles, lapos, de szögletes darabot népszerűsített ezen a reklámfotón, Emma Stone színésznő pedig egy klasszikusan karakteres fazon mellett tette le a voksát. 

Ovális arccal – ilyennel áldotta meg a természet Julia Roberts-et, Jessica Albát vagy Jordana Brewstert is – ne fogd vissza magad! Nézelődj, próbálgass, amíg el nem fáradsz – érezni fogod, mikor találod meg a karakteredhez illő vonalú darabot. A palettádra viszont neked is érdemes odafigyelned: tudd, hogy milyen színek állnak jól neked, és erre figyelj oda a keretválasztásnál is! Julia választása éppen így esett a hajához illő színű őzbarna keretre, Jordana-é pedig egy sötétebb mintásra, ami jól illik sötét ősz típusához.

New York két kedvenc színésznőjének, Blake Lively-nak és Sarah Jessica Parkernek keskeny és hosszúkás az arca, de Liv Tyler vagy Anne Hathaway is szuper példa, ha stílusinspirációt kerestek! Ha neked is hasonlók a vonásaid, a szögletes, szélesebb, nagyobb keretek állnak majd a legjobban. Extra optikai trükk: az alacsony híd az orrnyergen rövidebbnek mutatja az orrot!

Úgy érzed, a felsorolt négy forma közül egyik sem illik rád igazán? A hamarosan érkező folytatásban már biztosan magadra ismersz majd Te is!

 

Képek forrása:

1. kép: www.coastal.com, www.fineartamerica.com

2. kép: www.zarouch.wordpress.com, www.pinterest.com

3. kép: www.pinterest.com, www.instyle.com

4. kép: www.public.fotki.com, www.c1n3.org