Az előző részben bemutatott négy alapvető arcforma mellett akad még pár kevésbé ismert típus. Nézzük, mi ajánlható a gyémánt, a szív és háromszög alakú arcú hölgyeknek! A példákat ezúttal is Hollywoodból és a popvilágból kölcsönöztük.

A gyémánt arc – a nevéből is sejthető módon – az egyik legkülönlegesebb forma. Viszonylag ritka, de azért szemezgethetünk néhány példát a celebvilágból, ha inspirációt keresünk a próbálgatás előtt. Ennek az arcnak a keskeny homlokvonal, a viszonylag keskeny állkapocs, a hegyes áll és a kiugró arccsontok adják meg a karakterét. Madonna, Meg Ryan, Rihanna vagy épp Jennifer Love Hewitt is ilyen arccal büszkélkedhet. Ha ebbe a típusba tartozol, olyan modellekkel próbálkozz, melyeknek a felső vonala hangsúlyos, vagy akár díszített, így finomítva az arcod élein – a forma lehet szögletes, ovális, de akár cicás is.

A gyémánt formájú archoz hasonló a szív alakú arc, amely szintén hegyes állban végződik, de a hajvonala sokkal szélesebb. Fordított háromszögnek is szokták hívni az arányai miatt, és ha példát keresünk rá, számtalan hírességet találunk világában: a bájos Reese Witherspoon, a nőies Jennifer Lopez vagy a szexi Scarlett Johansson is ebbe az arcforma-csoportba tartoznak. A szív alakú arc az arccsontnál a legszélesebb, ezért itt óvatosnak kell lenni – egy keret nélküli darabbal, vagy könnyedebb kerettel nyert ügyetek van! Ha azonban határozottabb stílusú szemüvegre vágytok, mindenképp érdemes olyan keret után nézni, amely alul is széles, hogy a keskeny állat ellensúlyozza – J.Lo vagy Scarlett választása is szuper példa.

A háromszög alakú arc talán a szögletes archoz hasonlít legjobban a széles állkapocsnak köszönhetően, itt viszont sokkal keskenyebb a homlok. Nyugodtan jöhetnek a felül határozott vonalú darabok, vagy olyan modellek, amik az arccsont felé keskenyednek. Finomít az állkapcson egy alul, vagy akár teljes egészében keret nélküli, drótkeretes vagy lefelé világosabb színbe átfutó, műanyag keret is. 

Remélem, jó tippeket és kedvet is kaptatok a tökéletes darab utáni keresgéléshez! Azt azonban ne feledjétek, számtalan dologgal formálhatjátok még az arcotokat a szemöldökvonaltól kezdve az ékszereken át egészen a frizuráig! Utóbbi színe és formája is nagyban befolyásolja, hogy egy keret hogy fog állni, ezért ha nagy haj-styling előtt álltok, érdemes előbb azon túlesni, és majd csak utána jöhet a szemüveg-választás.

 

Képek forrása:

1. kép: www.zihninarkasokaklari.blogspot.com, www.handbag.com

2. kép: www.pinterest.com, www.vogue.it

3. kép: www.hellomagazine.com, www.femalefirst.co.uk