Nyakunkon a farsangi időszak, hamarosan egymást érik a jelmezes mulatságok, hogy kiabálva űzzék el a régóta itt tanyázó rossz időt. Kitalálni a megfelelő jelmezt egy farsangi bulira mégis sokszor nehezebb, mint gondolnánk, pedig a kulcs legtöbbször az egyszerűségben és egy jó karakter kiválasztásában rejlik. 

Szemüveges jelmezajánlónkban most három női és három férfi klasszikuson keresztül mutatjuk meg, mennyire könnyen rejtőzhetsz el egy egyszerűnek tűnő ruhadarab mögé is!

Stu - Hangover

Ha a farsangi jelmez és a Másnaposok című film egy mondatban szerepel, szinte minden esetben a kissé fura, kissé bolondos Alan karaktere kerül említésre, pedig a többi szereplő egyénisége és jelleme is könnyen felismerhetővé tehető. Ha nem szeretnél sokat agyalni a jelmezen, és megtalálható a szekrényedben egy világosabb vászonnadrág, egy teljesen jelentéktelen, világos színű tenisz póló és egy barna öv, már majdnem kész is a jelmezed! Fontos kiegészítő lesz a kétezres években hódító téglalap formájú vékony, fémkeretes szemüveg, és érdemes a rég elfeledett mobilok közül is kibányászni egy olyat, amin a leghihetetlenebb pillanatban beszélhetsz majd a legkevésbé sem toleráns „menyasszonyoddal”. Ha igazán biztosra akarsz menni, szerezz be egy fekete fogfestéket, és a jobb kettesed helyét színezd ki vele, így tényleg nem lesz olyan ember a buliban, aki ne tudná egyből, hogy te vagy a Las Vegas-i sztriptíztáncosnők álma!

Kép forrása: https://cdn.liquor.com/wp-content/uploads/2014/02/slideshow-hangover-Ed-Helms-.jpg  

Jim faterja – Amerikai pite

Sosem fogjuk elfelejteni az amerikai pite főszereplőit és kalandjaikat, ahogyan az is biztos, hogy Jim karaktere nem lenne teljes a lehető legjobb szándékkal, de mindig a lehető legrosszabb pillanatban megjelenő apukája nélkül. Ha szívesen vállalnád a zavarban lévő, mégis sokat tapasztalt kujon szerepét a buliban, Jim faterjának bőrébe könnyedén belebújhatsz! Elég hozzá egy barna nadrág, egy kockás ing – természetesen a nadrágba betűrve – egy laza, de mégsem feltűnő kabát és egy elegánsabb sportos barna cipő. Semmiképp se feledkezz meg az idősödő apuka szemüvegről, és ha azt szeretnéd, hogy tutira egyből kiderüljön ki érkezett meg a partiba, fess magadnak egy jó vastag fekete szemöldököt is!

Kép forrása: https://quotecatalog.imgix.net/posts/PXGqD41Wum4Z.png

Tom Ripley – A tehetséges Mr. Ripley

Egyszerre hideg és zárkózott, nyájas és megnyerő, szórakoztató és hátborzongató, ő Tom Ripley. A pillanatok nagymestere szinte sosem veszíti el a hidegvérét, kettős személyisége minden tekintetet magára vonz. Bonyolultnak tűnik mégis egyszerűségében rejlik az ereje, ahogyan a Tom jelmeznek is. Világos vászonnadrág, fehér ing, fekete nyakkendő, szürke zakó és Tom máris megelevenedik előttünk. Egy oversized, kerek, lehetőleg barna keretes szemüvegben és oldalt elválasztott hajjal biztos lehetsz benne, hogy mindenki felismer majd. Így már senkit nem fogsz meglepni a lehengerlő stílusoddal, és akkor sem, ha a következő pillanatban már a háttérbe húzódva figyeled az eseményeket. 

Kép forrása: https://media.gq.com/photos/5583e97c3655c24c6c9729b3/master/w_1600/style-2011-05-stylish-villians-villians-16-talented-mr-ripley.jpg 

Marilyn Monroe

Nincs az az ember, aki ne ismerné volna Marilyn Monroe nevét, és említésére ne látná azonnal maga előtt az amerikai modell és színésznő göndör fürtjeit, cica szemüvegét, piros száját és mindig tökéletes megjelenését. 36 évesen hunyt el mégis olyan nyomott hagyott maga után, amit azóta sem lehet elfeledni. Férfiak millió figyelték irigykedve a színésznő mellett álló, szerencsésebb társaikat. Egyes pletykák szerint Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója például olyannyira rajongott érte, hogy bődületes összegért vásárolta meg a színésznő közvetlen szomszédságában található sírhelyet, hogy legalább halála után mellette fekhessen. Hogy miben rejlett Monroe kisasszony ereje, már nagy valószínűséggel sosem derül ki, te viszont könnyedén a bőrébe bújhatsz egy éjszakára! Ha hiányzik már a nyár, ha szívesen vinnél derűt a februári szürkeségbe, elő egy V-kivágású, akár nyakba kötős, félhosszú ruhával, egy szép sállal, és már félig kész is a Monroe jelmez! A cat-eye nélkül semmiképp se mozdulj, az esti kosztümöd egyik elengedhetetlen kelléke ez, ahogyan az élénk piros rúzs is! Kell még egy nem túl hivalkodó gyöngysor a nyakadba és egy fekete cipő, ha pedig kicsit több időd lenne készülni, a loknikat is bedobhatod! Nem lesz olyan, akinek ne esne le az álla, ha meglát a buliban!

Kép forrása: https://i1.wp.com/www.doctormacro.com/Images/Monroe,%20Marilyn/Annex/Annex%20-%20Monroe,%20Marilyn%20(How%20to%20Marry%20a%20Millionaire)_04.jpg

Miranda Priestly – Az ördög Pradat visel 

Befolyásos és gazdag, szigorú és számító, a divatban nem ismer tréfát: így jellemzi a befolyásos divatmagazin főszerkesztőjét, Miranda Priestly-t Az ördög Pradat visel című film. A mindenható főszerkesztő karakterét Maryl Streep olyannyira magáénak érezte, hogy a forgatások alatt az előre megírt szövegek helyett is újabb és újabb improvizációi mentén forgott a film napról napra. Ennek köszönhetően zseniálisra sikeredett a szerep megformálása: Miranda visszafogott mégis elegáns stílusa és erős jelleme meghatározó és értékes színfoltja lettt a mozinak. Ha régóta kipróbáltad volna, milyen lenne egy estére ilyen szempontból is a figyelem középpontjában állni, most könnyedén megteheted! Egy elegáns fekete szoknya és zakó biztosan minden nő szekrényében megtalálható, válassz mellé egy visszafogott, egyszínű felsőt, lehetőleg olyat, amivel megegyező színű magassarkú félcipőd vagy csizmád is van otthon. Kell még egy szemüveg, visszafogottabb, de elegáns stílusú, ez lesz az a kellék, aminek a szárát előkelőn tarthatod majd gondolkodás közben a szád elé. Egy vastagabb kerek, lehetőleg aranyozott fülbevalóval és karkötővel kiegészítve már kész is a jelmezed, ha pedig úgy érzed, hogy a magabiztosságod még nem száz százalékos, vegyél fel egy műszőrme kabátot is!

 

Kép forrása: https://media.vanityfair.com/photos/576c585744d93e6e4482bb27/16:9/pass/meryl-streep-devil-wears-prada.jpg?mbid=social_retweet

Charlotte York – Szex és New York

Visszafogott és tündöklő, naiv, de borzasztóan művelt, kifinomult úrilány, de mégis szórakoztató egyéniség: ő Charlotte, a Szex és New York című sorozat négy főszereplőjének egyike. Ha nem sok kedved van a készülődéshez, ha a fáradságtól szinte biztosra veszed, hogy nem te leszel a buli parti-ördöge, ha szívesebben figyelnéd a háttérből az eseményeket, de mégsem szeretnél kilógni a sorból, ez a tökéletes jelmez számodra! Elő egy csini A-vonalú félhosszú rucival, és egy visszafogott téglalap alakú szemüveggel és már szinte készen is vagy! Fontos, hogy a cipőd színe passzoljon a ruhához és egy elegánsabb táskát válassz kiegészítőnek. A sminkkel se bánj erősen, visszafogott, természetes színvilágban gondolkodj, kevés fénnyel. A hajadat hátul összekötve vagy kibontva is hagyhatod, a lényeg, hogy egy a feltűnéstől távol álló, mégis feltűnően elragadó szépség hangulatát keltsd. 

Képek forrása: http://tse2.mm.bing.net/th?id=OIP.KRAFizB3FBLsgEAPVaL4LgHaKX  ; https://i1.wp.com/s3-eu-west-1.amazonaws.com/cmu30-content/wp-content/uploads/2016/07/ClioMakeUp-sex-and-the-city-9-charlotte-york.jpg?resize=634%2C1024&ssl=1