Ha nálad is lapul otthon egy doboz, tele napszemüvegekkel, de még nincs ötleted, hogy idén kinek a bőrébe bújj farsangon, ne gondolkodj tovább: 3 férfi és 3 női napszemüveges jelmezt ajánlunk, amiben kis színészi alakítással még akár a jelmezversenyt is megnyerheted!

Axel Foley – Beverly Hills-i zsaru

Talán senki nem gondolta akkor, mikor rendezőt is alig találtak a filmhez, hogy a Beverly Hills-i zsaru négy részt is megél majd. A film mégis óriási kasszasiker lett, és a dicsőséges eredményhez kétségtelenül hozzájárult Axel Foley nyomozó ikonikus karaktere és az őt alakító Eddie Murphy színészi játéka. A szerep megformálásakor Eddie egy a Porshe Design által gyártott napszemüveget viselt, egy ehhez hasonló pilóta típusú napszemüveget kell szerezned a tökéletes jelmezhez. Valószínűleg azt is elnézik majd, hogy az eredeti, Mumford középsuli pólója helyett csak egy sima szürke színűt viselsz, és a Detroit Lions szurkoló kabáthoz sem kell mindenáron ragaszkodnod. Egy vintage boltban talált bármilyen betűs dzseki tökéletes lesz, főleg, ha a kék a domináns szín benne. Ez után már csak egy retro sportcipő és egy óra kell, no meg persze az állandó mosoly az arcra, és máris teljes az Axel Foley jelmez!

 

https://m.blog.hu/ku/kulturpart/image/2008-05-30/7828462/bevhcop.jpg

Jake és Elwood Blues – Blues Brothers

Még ha csak egy estére is, de ki ne akarná magát menő blues zenésznek érezni, pláne olyannak, akik több száz árva életét mentette meg. Ha ismersz még valakit, aki egy egyszerű, de annál ikonikusabb jelmezt öltene magára farsangkor, már szólhatsz is neki, hogy ne keressen tovább! Jake és Elwood Blues karateréhez ráadásul nem is kellenek nagy előkészületek, szinte bármelyik este belebújhatnátok ebbe a jelmezbe az otthoni ruháitokat használva. A nemes ügy érdekében jó útra tért testvérpár alakításához egy fekete elegáns öltönyön, fehér ingen és nyakkendőn kívül két dolgot kell feltétlen beszereznetek. Szükség lesz egy-egy klasszikus fekete kalapra és egy Ray Ban Wayfarer-re vagy ehhez hasonló, fekete, vastagabb keretes napszemüvegre. Egy dologról nem szabad még elfeledkeznetek az este folyamán: bárhol buliztok is, legalább egy pörgős blues zenét tegyetek be a ’80-as évekből!

Kép forrása: https://cdn.hiconsumption.com/wp-content/uploads/2018/03/Blues-Brothers-Sunglasses.jpg

Léon – Léon, a profi

Ha egy picit lazítanál az elegancián, de nem engednéd el a stílust, Léon karakterét neked találták ki! Csupán néhány hangsúlyos kiegészítőre lesz csak szükséged, és máris megremeg majd a tökéletes bérgyilkos látványától mindenki. Fekete szövetkabát alá fehér pólót és fekete szövetnadrágot viselj, és fontos, hogy semmiképp se hagyd otthon a fekete hózentrógert! Emellett két lényeges kellék kell még, hogy veled legyen: egy fekete vagy szürke kötött sapka - szigorúan a füled fölé visszahajtva – és egy klasszikus kerek napszemüveg, fekete lencsékkel! Ha mindemellett rá tudsz beszélni egy sötét, kleopátra hajú lányt, hogy öltse magára Mathilda szerepét, tuti arattok majd a buliban! 

Képek forrása: https://cdn.hiconsumption.com/wp-content/uploads/2018/03/Leon-the-Professional-Sunglasses.jpg ; http://4.bp.blogspot.com/-7RInmTjW1Bs/UIbiqGerkkI/AAAAAAAAAes/zIadWmZUBL4/s1600/leontheprofessionalcomplete.jpg

Anna Scott – Sztárom a párom

Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy ezzel a jelmezzel két szerepet is eljátszhatsz egyszerre: egyrészt lehetsz egy sztár színésznő, másrészt egy egyszerű hétköznapi ember, mert Anna az a híresség, aki legszívesebben az ő életüket élné, ezért szinte minden lépését rejtőzködve igyekszik megtenni. Bárki, aki látta a Sztárom a párom című filmet, sosem felejti el a jelenetet, ahogyan a könyvesboltba betérve először pillantja meg William személyesen a híres Annát, ezért ezt a szettet ajánljuk a jelmezhez is. A színésznő karaktere titokzatos és bájos, melyhez talán már most találnál otthon megfelelő kiegészítőket. Kelleni fog egy farmer, egy fehér póló, és egy fekete bőrkabát. Ha ez meg van, szükséged lesz egy klasszikus fekete svájci sapkára, és egy vékony, fekete cat-eye napszemüvegre, no meg persze mindig hatalmas mosolyra! Ha pedig az este folyamán bárki leöntené a fehér pólódat kávéval, jusson eszedbe: egyáltalán nem biztos, hogy ennyire ügyetlen!

Kép forrása: https://metrouk2.files.wordpress.com/2018/08/sei_26225741-0445.jpg?quality=90&strip=all&zoom=1&resize=644%2C421

Carrie – Szex és New York 2

Hihetetlen, de már 9 év telt el a Szex és New York 2 bemutatója óta, a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie-t mégis azóta sem feledjük. Ha hosszú szőke vagy barna göndör hajat viselsz, és szívesebben öltöznél csinosba a farsangi bulira, mint egy minden bájadat eltüntető jelmezbe, a Carrie karaktere lesz a tökéletes megoldás számodra. Széles, pilótanapszemüvegre lesz szükséged, lehetőleg arany vagy valamilyen fényesebb árnyalatban. Egy lenge, csinos fehér ruha, egy színes ékszer a nyakadba, egy-egy arany kiegészítő – cipő, vagy táska – és senki nem kételkedik majd benne, hogy egyenesen az Abu-Dzabi-ból érkeztél!

Kép forrása: http://cdn.luxuo.com/2009/09/sjp-in-first-shot-468x716.jpg

Deloris – Apácashow 2

Ha kényelmes jelmezre vágysz, de nem szeretnéd, hogy kilógj a nagyszerűbbnél-nagyszerűbb jelmezeket viselő emberek tömegéből, Whoopi Goldbergként jelenj meg. Biztosan komfortosan érzed majd magad, mert bármilyen ruhában lehetsz az apáca jelmez alatt. Ha nem szeretnél nővér ruhát bérelni, ennek a jelmeznek az elkészítését otthon is könnyedén megoldhatod. Az összetéveszthetetlen Deloris karakterhez ne felejtsd el barnító púderrel sötétre festeni az arcod, és mindenképp legyen nálad a vagány apácajelmez legfontosabb kelléke: a kerek, fekete lencsés napszemüveg! 

Kép forrása: https://medias.spotern.com/spots/w640/78750-1532336916.jpg

Ha megtetszett valamelyik napszemüveg, nézz körül webshopunkban, és válassz a jelmezhez olyat, amit farsang után is biztosan hordhatsz majd!