A tél közeledtével újra előkerülnek a sapkák, hogy óvják a fejünket a megfázástól. Kedvenc fejfedőnk stílusa azonban egyéniségünket is kifejezheti – főleg, ha még a szemüvegünk is passzol hozzá!

Vannak kiegészítők, amelyek tökéletes párost alkotnak és nemhogy kioltanák egymás hatását, inkább felerősítik azt. Ilyen a sapka és a szemüveg kettőse. Most, hogy a hőmérő higanyszála egyre lejjebb csúszik, elérkezett az idő a kísérletezésre! Mutatunk néhány szuper párosítást inspirációképpen.

Hipszterek kedvence

A beanie fazonú sapka évek óta favorit, férfiaknál és nőknél egyaránt. Kényelmes és laza – csakúgy, mint a viselői. A hipszterek feketében, szürkében vagy bordó színben hordják, míg a sportos lányok szívesen választanak neon színű darabokat, hogy feldobják a tél egyhangúságát.

Kép forrása: https://data.whicdn.com/images/92539019/original.jpg

A beanie mellé mi más is illene, mint a „hipszterszemüveg”, azaz egy letisztult, szögletes, vastag fekete keret. Ez bombabiztos stílustipp, amellyel nem lehet melléfogni. Az újító szelleműek azonban más fazonokkal is kísérleteznek: legújabb kedvencük a színes, műanyag retró keret.

Sísapkák, nem csak sípályára

Örök gyerekek és sportos lányok imádott téli kiegészítője a pomponos kötött sísapka, ami túl azon, hogy kályhameleg és praktikus, még kislányos bájjal is felruházza viselőjét. Egy aviator fazonú napszemüveggel trendi és laza, egy vékony fémkeretes szemüveggel diáklányos hatást kelthet. Egy – amúgy is szuperdivatos – kerek napszemüveg viszont kifejezetten vagánnyá teszi a télies szettet.

Kép forrása: https://pbs.twimg.com/media/C1ufsZ8XAAAQToT.jpg

Szőrmés fejfedők

A divat időről időre felfedezi magának az oroszos motívumokat és a jellegzetes viseleteket. Még mindig divatosnak számítanak az usánkák és a szőrmekucsmák – persze, szigorúan műszőrméből!
Azt gondolhatnánk, ezek olyan hangsúlyos kiegészítők, hogy nem tűrnek meg maguk mellett semmit, de ez nem így van. Egyetlen kritériumnak kell megfelelni a hozzájuk társított szemüvegnek vagy napszemüvegnek: legyen visszafogott! Egy klasszikus, letisztult darab tökéletes választás.

Kép forrása: http://honestlywtf.com/wp-content/uploads/2013/02/nyfwhats4.jpg

Franciás sikk

Ha nem röpködnek a mínuszok, akkor egy könnyed és csinos barett is megteszi fejfedőnek. A bohókásan elegáns darabot valójában egyszerű viselni, csak rá kell érezni a stílusra. A szemüveget illetően a nőies fazonok között érdemes keresgélni, egy cicafazonnal például csodás párost alkotnak.

Kép forrása: https://cdn.shopify.com/s/files/1/0864/4252/products/STYLE_ADDICT_beret_black_800x.jpg?v=1531647699

A legbritebb sapka

S ha már francia volt, legyen a végére egy kis brit elegancia is. Az úgynevezett Flat cap, avagy „lapos sapka” örök darab, generációk óta viselik a brit arisztokraták. A gyapjú fejfedőt az olaszok is kedvelik, és kissé félrebillentve viselik.

Ez a fazon igazi adu ász a férfiak számára, hiszen minden korosztálynak jól áll, és bátran viselhető öltönyhöz és farmeres-pulóveres szetthez egyaránt.
Társítsunk hozzá klasszikus, barna, teknőcmintás keretet, vagy egy Ray-Ban clubmaster fazont, hogy felerősítsük a kicsit hideg, felső osztálybeli brit stílust!

Kép forrása: http://cdn.shopify.com/s/files/1/1723/3291/files/mens-flat-caps-houndstooth-flat-cap-for-men-british-style-pvydafi_grande.jpg?v=1536071572