Arcformák és szemüvegtípusok

Arcformák és szemüvegtípusok

Egy szemüveg öltöztet. Emiatt nem mindegy, hogy a keret kiválasztásánál hogyan is dönt, fontos, hogy a szemüveg funkciója mellett a megjelenésével is mindig elégedett maradjon. Ahhoz, hogy ez így legyen, jó, hogyha tisztában van az arcformájával, és az ahhoz passzoló szemüvegtípusokkal.

Az arcforma és a szemüvegválasztás keresztmetszete

Mindenki számára fontos szempont, hogy az első benyomás alkalmával a legjobb formáját hozza. Ahhoz, hogy mindig elégedetten nézzen a tükörbe, fontos, hogy a legjobb keretet válassza ki önmaga számára! Ehhez segítséget üzleteinkben szakértőinktől is kaphat.

Döntést hozni azonban nem könnyű, hiszen közel sem biztos, hogy ami valóban tetszik, az jól is fog állni, vagy éppen fordítva. A tökéletes szemüvegkeret megtalálásának léteznek olyan aranyszabályai, amelyekkel már sokkal gördülékenyebb a folyamat, ezért, ha Ön is vásárlás előtt áll, akkor ezeket a szempontokat mindenképp vegye figyelembe:

  • frizura,
  • bőrtípus,
  • életkor,
  • stílus,
  • arcforma.


Végeredményben minden nézőpont jelentőséggel bír, de ha ki kellene választani a legfontosabb viszonyítási alapot, akkor az biztosan az arcforma lenne. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy a vonalaik mely arctípust jelölik, és ahhoz mi passzol igazán, ezért az első feladat a szemüvegválasztás alkalmával, hogy erre fény derüljön!


Ezekről a karakterjegyekről ismerheti fel a klasszikus arctípusokat!


Fontos az elején tisztázni, hogy az arcforma pontos meghatározásához el kell rugaszkodni a klasszikus típusok magyarázatától – pontosabban el kell engedni a definíciók egzakt értelmezését! A legtöbb emberi vonás egyedülálló, ezért könnyen megeshet, hogy az Ön arca sem kifejezetten sorolható egy adott kategóriába, mert egyszerre több típus elemeivel is rendelkezik.


  • Szögletes arcforma: csontosabb, markánsabb, maszkulinabb típusjegyeket visel, rövid formának is nevezik, amihez egy széles homlok társul. Legkarakteresebb eleme az áll, az állkapocs és a magasan elhelyezkedő arccsont.
  • Ovális arcforma: ennek a típusnak nem léteznek igazán hangsúlyos és markáns részei, legjellemzőbb tulajdonsága, hogy általában hosszabb annál, mint amennyire széles. A legszerencsésebb típusnak tartják, miszerint minden szuperül illik hozzá – bármilyen haj vagy szemüvegkeret.
  • Kerek arcforma: legjellemzőbb tulajdonsága, hogy az arc hossza és szélessége közel megegyező, nem rendelkezik éles és kitüremkedő csontozattal.
  • Hosszúkás arcforma: az ovális típushoz hasonló forma, azaz hosszabb, mint szélesebb. Esetében az arccsont magasabban helyezkedik el, az áll pedig kifejezetten keskeny.
  • Fordított háromszög (szív alakú) arcforma: ezt a típust onnan lehet könnyedén felismerni, hogy egy szélesebb homlok– és arccsont jellemzi, ami mellett az áll vonala keskeny marad.
  • Gyémánt arcforma: a gyémántot legtöbbször a szív formával keverik össze, ugyanis sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik. A különbség viszont az, hogy míg a fordított háromszög esetében a homlok széles, addig a gyémántnál keskeny, így az arccsont sokkal dominánsabb.


A legjobb választáshoz vezető út


Az új szemüveg kiválasztásakor ne feledkezzen meg a „kivétel erősíti a szabályt” örökbecsűről, hiszen sokszor megesik, hogy az arc egyedülállósága miatt olyan keret is jól áll végül, ami általánosságban nem megszokott az egyes típusoknak. Ezen túl arra is akadt már példa, hogy valaki olyan magabiztossággal viselt egy-egy darabot, hogy felülírta az optikailag esztétikus lehetőségeket.

A legjobb döntés úgy is mindig az lesz, ami Önt elégedetté teszi, de olykor nem árt egy külső, objektív vélemény sem. A legjobb tanács, amit kaphat, nem más, minthogy a kiválasztott szemüveg funkcionalitásában és küllemében is elnyerje a tetszését!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került