Férfi szemüveg divat 2024-ben: láthatatlan elegancia

Férfi szemüveg divat 2024-ben: láthatatlan elegancia

Manapság a férfiak körében is egyre divatosabbak azok a szemüvegkeretek, amelyek feltűnőek és alapjaiban meghatározzák megjelenésüket, stílusukat. De mi a helyzet akkor, ha valaki a lehető legkevésbé észrevehető szemüveget szeretne? Jó hírünk van: idén a visszafogottan elegáns férfi szemüvegek kiemelten népszerűek. Ismerje meg, milyen a férfi szemüveg divat 2024-ben!

Férfi szemüveg divat 2024-ben: fókuszban a visszafogott darabok

Keret nélküli, fúrt szemüveg

A 2024-es férfi szemüveg divat egyik legextravagánsabb darabja a keret nélküli, fúrt szemüveg. Ennél a típusnál a szemüveg szárait és középső részét a szemüveglencsébe fúrt lyukakon keresztül rögzítik. Nincs sem műanyag, sem fém elem a keret körül, sőt, damil sincs, hanem apró szegecsek, tüskék tartják össze a szemüveget. Ez a típus szinte alig látható az arcon, és a súlya is a lehető legkisebb. A legjobb, ha vékonyított, tükröződésmentes réteggel ellátott lencsékkel kombináljuk - ebben az esetben a szemüveg szinte már alig fog látszani ar arcunkon.

Bár a fúrt keretek nagyon szépek és elegánsak, különleges bánásmódot igényelnek. Nem minden dioptriájú szemüveget érdemes így elkészíteni. Egy vastagabb lencse például túlterhelheti a szemüveg illesztési pontjait, vagy elveheti az egész szemüveg könnyedségét. Érdemes mindig kikérni a szakember véleményét, mielőtt ilyen keretet választunk. Ezen kívül a hétköznapokon is óvatosan kell bánnunk vele, hiszen a keret nélküli szemüveg különösen sérülékeny darab.


Damilos szemüvegek

Szintén nagyon kedvelt fazon a damilos szemüvegkeret, amely egyfajta kombinációja a keret nélküli és a hagyományos szemüvegeknek. Ilyenkor a lencsék felső részét körbeveszi a szemüvegkeret anyaga, az alsó részén pedig, egy keskeny mélyedésben, vékony damilszál fut körbe, ez tartja a lencséket. Mivel a lencsék alsó része szabadon látható, ez a kerettípus sem ajánlott a nagyobb dioptriák esetében.

Bár a keret nélkülinél kevésbé sérülékeny, azért erre a szemüvegre is érdemes odafigyelni. A gyártás során a damilszálat a megfelelő erővel kell meghúzni a megfelelő stabilitás érdekében, ügyelve arra, hogy az ne terhelje túl a lencsét. Damilos szemüveg viselőjeként érdemes a megfelelő tárolásra és karbantartásra gondot fordítani.

Vékony fémkeretes szemüveg

Még ha a keret teljesen körbe is veszi a lencséket, akkor sem kell feltétlenül feltűnőnek lennie a szemüvegnek. Ha a dioptriaszám, az ízlésünk vagy az életmódunk nem engedi meg a keret nélküli vagy damilos szemüveget, a hagyományos modellek között is találhatunk visszafogott, elegáns darabokat. Ilyenkor a műanyag keretek helyett keressünk inkább a fémkeretes szemüvegek között, amik általában finomabb megjelenést kölcsönöznek. A lencsék formájában szerencsére semmiféle megkötés nincs. Van, akinek jól áll akár a teljesen kerek szemüveglencse is, másoknak a klasszikusabbnak számító szögletes, vagy ovális formák illenek az arcához. Próbálgassunk bátran!


Átlátszó műanyag keretes szemüveg

Egy 2024-es férfi szemüveg divat lista sem lehet teljes az átlátszó műanyag keretes darab nélkül. Szerencsére a műanyag keretes szemüvegről sem kell lemondaniuk azoknak, akik divatos és „láthatatlan” szemüveget keresnek. Ma már ebből az anyagból is készítenek átlátszó darabokat, amelyek szolid, fiatalos és modern megjelenést biztosítanak. Legnagyobb előnyük, hogy szinte bármilyen dioptriaszámmal működnek, illetve a könnyebben elhajló fém kerethez képest mindenképpen strapabíróbbak.

Divatos férfi szemüvegek, amelyekkel lehetetlen mellélőni

Új szemüveg beszerzését fontolgatja? Az alábbiakban pár kiemelten népszerű modellt gyűjtöttünk össze, amelyekkel lehetetlen mellélőni. Következzenek a divatos férfi szemüvegek!
Ray-Ban RX5387 szemüveg

Ray-Ban RX5387 szemüveg

A négyzetes alakú, átlátszó műanyagból készült szemüvegkeret számos arcformához illeszkedik. Tökéletes azoknak, akik egy divatos és visszafogott megjelenésű darabot keresnek.

Megnézem
Ray-Ban RX6462 szemüveg

Ray-Ban RX6462 szemüveg

A Ray-Ban RX7047 szemüveg keskeny, ovális alakú, rozsdamentes acélból készült, így gyakorlatilag bármilyen haj- és szemszínnel kombinálható. Az ultra divatos szemüveg remek választás, ha stílusos megjelenésre vágyik, azonban nem kedvel a figyelem középpontjában lenni.

Megnézem
Armani Exchange 0AX1060 szemüveg

Armani Exchange 0AX1060 szemüveg

Rajong a szolid és elegáns megjelenésért? Akkor ez a Armani Exchange szemüveg a tökéletes választás! Az örökzöld formatervezés és modern anyaghasználat egyedi kombinációja miatt valódi különlegesség!

Megnézem

Cikk ajánló – cikkek

A Ray-Ban sztori

A Ray-Ban sztori

Nincs még egy márka, ami ennyire szorosan kötődne az amerikai filmiparhoz, a showbizniszhez, és mindezzel párhuzamosan a zenei és a kulturális világ szimbólumává is vált.  A világon percenként 8 Aviátor modellt adnak el, a Ray-Ban közel száz éve töretlenül hódít.
Tovább

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került