Kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg: éles látás akár 4 méterig

Kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg: éles látás akár 4 méterig

Biztosan minden helyzetben elegendő egy sima olvasószemüveg? Ha olyan megoldást keres, amellyel észrevétlenül és játszi könnyedséggel válthat a különböző tevékenységek között, akkor fontolja meg a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg beszerzését! Cikkünkben bemutatjuk a speciális szemüveg tulajdonságait, előnyeit és megválaszoljuk a témában felmerülő leggyakoribb kérdéseket.

Jelek, amelyek arra utalnak, hogy szüksége lehet szemüvegre olvasáshoz

Nem kérdéses, hogy a kor előrehaladtával testünk sok változáson megy keresztül. Az egyike ezen fiziológiai változásoknak a presbyopia, vagyis öregszeműség, amely általában a 40-es évek elején jelentkezik. Hátterében az áll, hogy a szemlencse veszít rugalmasságából, így csökken fókuszálási képessége. Mivel az idő múlásának természetes velejárója, így nem tekinthető betegségnek és kialakulása sajnos nem megelőzhető.

A presbyopia leggyakoribb jelei a következők:

  • Egyre messzebb és messzebb szükséges tartani az okostelefont, laptopot, könyvet és egyéb olvasandó szöveget. Ellenkező esetben a szöveg homályos, a betűk kontúrjai egymásba folynak, a pontok és vesszők nehezen kivehetőek.
  • A kezdetekben gyakori jel, hogy lassul az olvasási sebesség – ennek egyértelmű oka, hogy csökken a látásélesség a közeli tárgyak esetén.
  • Azon kapja magát, hogy olvasás közben folyamatosan hunyorog.

Amennyiben a fenti jelek bármelyikét tapasztalja, javasoljuk, hogy mielőbb vegyen részt látásvizsgálaton. Foglaljon online időpontot, és soron kívül fogadjuk!

Online időpontfoglalás látásvizsgálatra

Kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg: mit érdemes tudni róla?

Olyan látáskorrekciós megoldást keres, amellyel akár több szemüveget is kiválthat? Szeretné elkerülni, hogy munka közben folyamatosan váltogatni kelljen a szemüvegeket? Akkor döntsön a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg mellett, amely több távolságra képes kristálytiszta látást biztosítani! A speciális szemüveg nem csupán közelre, hanem akár 4 méter távolságig is képes zavartalan éles látást biztosítani.

Legyen szó olvasásról, munkavégzésről, számítógépezésről, okostelefon használatról, baráti beszélgetésről, főzésről vagy éppen az apró betűs újsághirdetés végifutásáról, a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg segítségével észrevétlenül válthat a tevékenységek között. 

Milyen előnyökkel bír a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg?

A kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg több tekintetben felülmúlja a hagyományos olvasószemüvegeket. Következzenek legfontosabb előnyei!

  • Számos élethelyzetben – például munka, tanulás vagy számítógép-használat – fokozza a komfortszintet.
  • A speciális szemüveg tökéletes látást biztosít közel- és közép távolságra – mivel nem szükséges cserélni, így zavartalanul és észrevétlenül látja el feladatát.
  • Vékonyított lencsét keres? Fontos a komfortnövelő tükröződéscsökkentő bevonat? Legyen bármi is egyedi igénye, a Vision Express kínálatában megtalálja a tökéletesen személyre szabható kiterjesztett látótávolságú lencsét!

Gyakori kérdések és válaszok

Mit takar a multifokális olvasószemüveg megnevezés?

A köznyelvben használatos “multifokális olvasószemüveg” kifejezés valójában a kiterjesztett látótávolságú olvasószemüvegre utal. Sőt még számos más néven is megjelenik pl. munka és irodai szemüveg vagy akár beltéri szemüveg. 

Ezek a megoldások körülbelül 30-40 cm és 4 méter távolság között nyújtanak megfelelő látáskorrekciót. Tehát nem alkalmasak távolra vagy vezetéshez. 

Ezzel szemben a multifokális szemüveg képes minden távolságra éles látást biztosítani. - távolra, közelre és a köztük lévő távolságokra egyaránt. 

Mikor érdemes inkább multifokális szemüveget választani?

Akkor javasoljuk a multifokális szemüveg választását, ha nem csak munkakörnyezetben, hanem a távoli éles látáshoz is dioptriára van szüksége. A multifokális szemüveg komfortos megoldást nyújt minden távolságra, kiváltja különböző célra készült szemüveg cserélgetését. 

Abban az esetben érdemes a fentiekben leírt speciális szemüveglencsét választani, ha kihívást jelent a folyamatos közeli és köztes távolságra való fókuszálás. Ilyenek lehetnek az alábbi élethelyzetek:

  • Egész napos számítógépes munkavégzés, amely során egy konvencionális olvasószemüveg nem nyújt kielégítő megoldást. Hiszen azzal homályosan láthatóak a karnyújtásnyira lévő monitorok, kollégák és dokumentumok.
  • Barkácsolás közben szükség lehet arra, hogy a közeli és távoli ezermester feladatokat is élesen láthassuk. Legyen szó egy csavarbehajtásról vagy egy kép felfúrásáról, a kiterjesztett látótávolság nagy előnyt jelent.
  • Főzésnél is jelentős segítség, ha az apróbetűs recept elolvasása, a polcon található összetevők kiválasztása vagy éppen a szeletelés nem okoz problémát a homályos látás miatt.

Bármely keretbe kérhető a kiterjesztett látótávolságú olvasólencse? 

A kiterjesztett látótávolságú olvasólencse a legtöbb szemüvegkeretbe becsiszolható, de ez a dioptriaértéktől is függ. Kérdezze bizalommal kollégáinkat, ők segítenek megtalálni a legjobb megoldást.

Válassza speciális felületkezeléssel ellátott termékeinket a fokozott komfortszint és tartósság érdekében!

Tekintse meg szemüvegkínálatunkat!

Üzlet keresés

Cikk ajánló – cikkek

Ilyen volt a 90-es évek divatja

Ilyen volt a 90-es évek divatja

Szívesen nosztalgiázik? Szeretné megismerni, milyen volt az ezredforduló előtti uralkodó öltözködési trend? Inspirációt keres outfitjéhez vagy lelkesedik a divattörténet iránt? Cikkünkben bemutatjuk, milyen volt a 90-es évek divatja!
Tovább

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került