Smink szemüvegeseknek: 6+1 hasznos tipp a tökéletes sminkhez

Smink szemüvegeseknek: 6+1 hasznos tipp a tökéletes sminkhez

Jól ismert a szemüvegesek körében a sminkeléskor jelentkező összes baki: a szem méretét látszólag torzíthatja a lencse, a szemfesték elkenődhet, és nehéz megtalálni a színharmóniát a keret miatt. Szerencsére a megfelelő tippek követésével az ellenállhatatlan és praktikus smink szemüvegeseknek is elérhető. Cikkünkben megosztunk pár valóban hasznos tippet!

Miért jelent sokszor kihívást a tökéletes smink szemüvegeseknek?

Szemüvegesként számos extra kihívással kell szembenézni sminkeléskor. A következőkben felsoroljuk a leggyakoribb nehézségeket:

  • Szemüvegesként könnyebben kerülhet festékanyag vagy egyéb kozmetikum a szembe, amely irritációhoz vagy akár allergiás reakcióhoz vezethet. Ahhoz, hogy ezt elkerülhessük, érdemes fokozott óvatossággal eljárni sminkelés közben, illetve kerülni a szem körüli terület megérintését napközben.
  • Kihívást jelenthet a smink és szemüvegkeret színének harmonizálása. Különösen igaz ez akkor, ha a élénk színű keretet viselünk. Könnyű sminkelés érdekében azt javasoljuk, hogy válasszon neutrális színű keretet, amelyet könnyű összhangba hozni élénkebb színekkel.
  • A vastag keretes szemüveg kitakarhatja az arcunk egy részét, így elfedheti a sminket. Ez kellemetlen lehet, hiszen az impozáns smink egy része nem látszik a takarás miatt.
  • A szemfesték és szempillafesték a lencsére kenődhet, amely kényelmetlen pillanatokat okozhat egy hivatalos eseményen. Ennek megakadályozásában segíthet sminkfixáló használata.
  • Az éles látás elengedhetetlen sminkelés közben, így sokak számára szükséges a szemüveg a folyamathoz. Azonban a szemüveg alatti részek elérése a tussal és egyéb smink eszközökkel nehézkes lehet. Komplex smink elkészítéséhez szüksége lehet külső segítségre.  

Sminktippek szemüvegeseknek

1. Rúzs tippek szemüvegeseknek

Legyen monokróm és válasszon ugyanolyan színt, mint a szemüvege! Ez a trükk egyaránt működik élénk és földszínű keretekkel is. A ciklámenes keret és rúzs fiatalos és üde hangulatot áraszt, míg a fakóbb barna egy egészen földöntúli választás lehet. A mályvás beütéssel rendelkező barna keret és rúzs elképesztően különleges, és jól példázza, hogy nem érdemes feltétlenül a klasszikus színek mellett maradnia.


2. Válasszon tartós szemceruzát!

A helytelenül elkészített smink szemüvegeseknek sok kellemetlenséget okozhat. Ügyeljen arra, hogy tartós szemceruzát vagy szemtust használjon, így elkerülhető a smink elkenődése napközben.


3. Ne féljen az élénk rúzsárnyalatoktól!

Nem kérdéses, hogy az élénk rúzs azonnal feldobja a külsőt és fiatalos megjelenést biztosít! A jól bevált pink mellé szerezzen be egy rikító, korall színű rúzst is, amely mind a meleg, mind a hideg bőrtónushoz kitűnően passzol. Ezek az extravagáns árnyalatok segítenek kibillenteni a komfortzónából. Különösen előnyös párosítás egy visszafogott színű szemüvegkerettel!

4. Tartson magánál mini sminkkészletet a vészhelyzetek esetére!

Szemüvegesként magas a smink elkenődésének kockázata. Így érdemes magunknál hordani egy mini sminktáskát, amely tartalmazza a legfontosabb termékeket. Érdemes az alábbi termékeket összekészíteni vészhelyzetek esetére:

  • Ajakbalzsam
  • Alapozó
  • Korrektor
  • Bronzosító
  • Rúzs vagy szájfény
  • Szemhéjpúder
  • Sminkecset
  • Szivacs
  • Törlőkendő
  • Szemceruza
  • Szempillaspirál


5. Kísérletezzen a rúzsárnyalatokkal és színekkel!

Válassza a klasszikus vörös rúzst, amely elképesztően nőies. A hideg bőrtónushoz legjobban a narancsosabb, kékesebb, élénk árnyalatok passzolnak, míg a meleg tónushoz a burgundi és a mélyebb, teltebb árnyalatok. Egy a biztos, szánjon időt a kísérletezésre, mert a tökéletes vörös rúzs ugyanolyan bombabiztos választás, mint kiöltözéskor a kis fekete ruha! A valóban időtlen megjelenéshez pedig válasszon egy klasszikus szemüvegkeret! Ilyenek például a macskaszem szemüvegek!


6. Válasszon az arcformájához és méretéhez illeszkedő szemüveget!

Javasoljuk, hogy minden esetben válasszon egyéni adottságainak megfelelő szemüvegkeret formát és méretet. Ezzel pozitívan hatással lehet megjelenésére és teljesebbé teheti sminkjét. A túl laza vagy éppen túl szoros keret mozoghat az orrnyergen, amely elkenheti az alapozót - így kiemelten fontos a megfelelő szemüvegméret kiválasztása. Ebben segítségre lehetnek tapasztalt kollégáink.

+1 Ne feledkezzen meg a színharmóniáról!

Rózsás ajkakkal még senki sem lőtt mellé. Ez a természetes szájsmink fiatalossá és üdévé varázsol bárkit, viszont itt is érdemes odafigyelni, hogy a megfelelő árnyalatot válasszuk. Ha nagyon világos a bőre, kerülje a túl világos pinkeket, mert sápasztani fogja. Válasszon inkább egy élénkebb, üdébb árnyalatot! Ha sötétebb árnyalatú a bőre, akkor sem célszerű a túl világos rúzs, viszont a mélyebb árnyalatú, mályvásabb rózsák kiváló nude ajkakat varázsolnak. Akárcsak a bőr és rúzs esetén, így a szemüvegkeret színének kiválasztásakor is érdemes figyelembe venni a színharmóniát. Érdemes lehet fekete vagy ezüst keretet választani, ha szeretünk kísérletezni a sminkünkkel.

Tekintse meg szemüveg kínálatunkat!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került