Szemüvegkeret választás hajszín alapján

Szemüvegkeret választás hajszín alapján

Sok szempont alapján választhatunk szemüvegkeretet: stílusunkat igazíthatjuk arcformánkhoz, életkorunkhoz vagy személyiségünkhöz. Azonban a színek is éppen ilyen fontosak, hangoljuk hát össze szemüvegkeretünk színét a hajunk árnyalatával. Lássuk, hogy a szemüvegkeret választás során hogyan lehet a tökéletes színharmóniát megteremteni.

Valóban fontos a hajszín a szemüvegkeret választás során?

A szemüvegkeret választás kapcsán mérlegelendő szempontok listája igen hosszú. Érdemes figyelembe venni az arcformát, a kort, a nemet, a frizura fazonját és a ruhatár további elemeit. De vajon a hajszínt is érdemes számításba venni?

Akár természetes, akár festett, a hajszínünk meghatározó eleme megjelenésünknek. Sokszor ez az, amit a leginkább megjegyzünk egy először látott személlyel kapcsolatban, és elsőként tudjuk felidézni róla. Márpedig, ha ennyire szembeötlő része az összképnek, nyilvánvaló, hogy érdemes figyelembe venni az öltözék, a kiegészítők vagy akár a smink színeinek kiválasztásakor. Az igazán harmonikus benyomás érdekében a szemüvegkereteink színét is hangoljuk össze hajunk árnyalatával – ez legalább olyan fontos, mint az arcformánkhoz igazított szemüveg fazon. Ha okosan választunk színeket, csodásan fogunk festeni szemüvegünkben!

Szőke, barna, vörös, fekete vagy ősz – hajunk színe már eleve behatárolja, mely árnyalatok állnak jól és melyek azok, amelyeket tanácsos inkább elkerülnünk. Az igazán jól passzoló színek kiválasztásához azonban azt is számításba kell vennünk, hogy hajszínünk a meleg vagy a hideg tartományba esik-e. A vörös, a fekete és az ősz hajszínnel könnyű dolgunk van, hiszen előbbi kizárólag meleg, míg az utóbbi kettő csak hideg változatokban létezik, a szőke és a barna hajkoronák esetében azonban mindkét tartományban találhatunk árnyalatokat. S ami szépen kiegészít egy meleg, aranyló mézszőkét, egyáltalán nem fog harmonizálni a jeges skandináv platinaszőkével. Ugyanígy, a barnák esetében is más színek között tanácsos válogatnia annak, akinek gesztenyeszínű a haja, mint annak, aki ezüstös fényű, hideg barna árnyalatú frizurát visel. Következzenek részletes tippek a hajszín alapú szemüvegkeret választás kapcsán!

Szemüvegkeret választás a hajszín figyelembevételével

Szemüvegkeret szőkéknek

A szőkék számos szemüvegkeret közül válogathatnak. A meleg tónusú szőkék akkor teszik jól, ha az ugyancsak meleg árnyalatok között válogatnak a szemüvegkeretek terén is. Illik hozzájuk az aranyfényű világosbarna, a korall, a piros, valamint a zöld lágyabb, melegebb változatai – mint például az olívazöld.


A hideg, ezüstös szőkék könnyű helyzetben vannak, hiszen nekik nagyszerűen állnak a kontrasztos fekete keretek, amelyekből a legbőségesebb a választék. Ha mégis inkább a színes szemüvegkeretek felé kacsintgatnának, válasszanak a pasztell kékek és pinkek közül, a konzervatívabb ízlésűeknek pedig ajánlottak a barna hideg változatai. Tartózkodjanak azonban a sárgás vagy arany fényű árnyalatoktól – így például az aranyszínű fémkeretektől is –, ezeket nem az ő hajszínükhöz találták ki.


Szemüveg barna hajúaknak

A hideg barnáknak nagyszerűen állnak a semleges, fakó színek, így bátran válogathatnak a homokszínű, sötétbarna, illetve a fáradt rózsaszín és acélkék keretek közül. A hideg szőkékhez hasonlóan, ők is kerüljék el viszont az aranyfényű és a meleg árnyalatokat.

A meleg tónusú barna hajakhoz legjobban az őszies vörösek, barnák, sárgás-arany színek illenek. Ha inkább a világos színű keretek közül választanának, nem foghatnak mellé a vanília színnel, a könnyed fahéj barnával, vagy az opálos szürkés-fehérrel.


Szemüvegkeret vöröseknek

Az önmagában is feltűnő, vibráló vörösek vonzzák az erős, határozott árnyalatokat. A vörös hajúak bőre legtöbbször szinte áttetszően porcelánfehér, ehhez a gyönyörű arcszínhez csodásan illenek a gazdag, mély tónusok, így például a barnák vagy a mélyzöldek. A meleg szőkékhez hasonlóan ők is bátran viselhetnek olívazöldet, a sárga változatai és a szürkés natúr színek azonban kerülendők, mert sápasztják az amúgy is halvány arcot.

Szemüveg fekete hajúaknak

A feketéknek természetesen az erős, tiszta, kontrasztos színek a legelőnyösebbek, az már a személyiségüktől függ, mennyire akarnak feltűnőek lenni a szemüvegükben. Ha inkább a visszafogottságra szavaznak, maradjanak a hajuk színénél, azaz válasszanak a fekete keretek közül, ezek minden esetben remekül fognak mutatni rajtuk. Ha viszont nem riadnak vissza attól, ha minden szempár rájuk szegeződik, játsszanak az élénk pirossal, tengerkékkel, szeder lilával. Ezek a trendi darabok garantálni fogják számukra a kitüntető figyelmet.

Szemüvegkeret választás ősz hajúak részére

A már őszülő, „mákos”, vagy teljesen ősz hajúak legyenek csak bátrak és használják ki, hogy nagyszerű ellenpontozást adnak hajszínüknek az élénk, ragyogó színek. Ne essenek tehát abba a csapdába, hogy „biztonsági játékosként” a semlegesnek és konzervatívnak gondolt barna és arany keretek között keresgélnek magukhoz illőt. Higgyék el, hogy fantasztikusan néz ki ősz hajjal – és nem mellesleg hatásosan fiatalít – egy meggypiros, mélybordó, zöldeskék vagy királykék keret. Ezek a színek eleganciát kölcsönöznek és stílusos megjelenést biztosítanak viselőjüknek.

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került