Kontaktlencse kezelése, ápolása

Az egészséges és hosszantartó kontaktlencse viselés érdekében kifejezetten ügyeljen kontaktlencséi megfelelő és rendszeres ápolására, valamint a higiéniás követelmények betartására! Kérjük, figyelmesen kövesse a kontaktlencse ápolószer dobozában található használati útmutatót, és kontaktlencse illesztője utasításait! A kontaktlencsék és az ápoló folyadék szavatossági idejét felbontás előtt minden esetben ellenőrizze!

A lágy kontaktlencsék mindennapos ápolása, tisztítása és tárolása

  • Töltse meg a kontaktlencse tokot friss tisztító és tároló folyadékkal.
  • Vegye le a jobb oldali lencsét a szeméről és helyezze a tenyerébe. Öntsön néhány csepp folyadékot a lencsére, és mutatóujjával finoman dörzsölje át körkörös mozdulatokkal.
  • A megtisztított lencsét helyezze a kontaktlencsetok megfelelő tégelyébe. Ügyeljen arra, hogy a lencsét teljesen ellepje a folyadék. Zárja rá gondosan a kontaktlencsetok tetejét és végezze el a műveletet a bal lencsével is.
  • Hagyja a kontaktlencséit a tároló tokban egész éjszakán át, de legalább 4 órán keresztül. Legalább 4 óra fertőtlenítés után lencséit újból felhelyezheti. Az elhasznált folyadékot öntse ki a tároló tokból, öblítse ki friss folyadékkal, majd hagyja a szabad levegőn megszáradni. Végül zárja vissza a tetejét.

Szeretne időben értesülni legfrissebb ajánlatainkról és újdonságainkról?

A Vision Express hírleveléből
naprakész információkat kaphat
termékeinkről és exkluzív akcióinkról!

Kérem!