Melyik a legjobb kontaktlencse?

Melyik a legjobb kontaktlencse?

A kontaktlencse korszerű, és sok esetben kényelmesebb megoldást jelent a látáskorrekcióra, mint a szemüveg. Bár a szemüveghez hasonló éles látást kínál, észrevétlen és akár sportolás közben is zavartalanul viselhető. Vajon melyik a legjobb kontaktlencse? Milyen szempontokat érdemes vásárláskor figyelembe venni? Napi vagy havi lencsét érdemes választani? Cikkünkben megválaszoljuk a témában felmerülő leggyakoribb kérdéseket.

Hogyan működik a kontaktlencse?

A kontaktlencse működése nagyon hasonló a szemüvegéhez. Olyan látáskorrekciós eszköz, amely direkt kapcsolatban (“kontaktban”) van a szemmel, innen kapta nevét. A szaruhártya könnyfilmrétegén elhelyezkedő kisméretű korrekciós lencse segít a fénytörési hibák korrigálásában és ezáltal az éleslátás látás visszaállításában.

A kontaktlencse előnyei

A kontaktlencse-viselés előnyei széles körben ismertek, nem csoda, hogy a termék népszerűsége folyamatos növekedést mutat. Mutatjuk a főbb okokat!

A kontaktlencse előnyei:

  • Visszafogott és természetes megjelenés: Míg a szemüveg egy remek kiegészítő, amivel ki tudjuk fejezni stílusunkat, addig a kontaktlencse nem észlelhető viselés közben mások számára. Így oda helyezzük a hangsúlyt megjelenésünkben, ahova szeretnénk.
  • Kombinálható napszemüveggel: A kontaktlencse jól kombinálható a sima napszemüvegekkel, azonban ha 2 az 1-ben megoldást keres, javasoljuk, hogy viseljen dioptriás napszemüveglencsét.
  • Nem párásodik: A szemüveghordás járhat bizonyos hátrányokkal. Ilyen például a téli időszakban jelentkező, sokakat zavaró lencsepárásodás. A kontaktlencséket bármilyen időben viselhetjük párásodás nélkül.
  • Kedvező ár-érték arány: Szemben a gyakori tévhittel, a kontaktlencse korántsem drága. Ráadásul a Vision Express kontaktlencse-előfizetés választása esetén a második évben 1 pár kontaktlencsét ajándékba adunk!
  • Viselhető sport közben: Fizikailag aktív életvitelt folytat, és zavaró a szemüveg mozgás közben? Akkor érdemes kísérletet tenni a kontaktlencsével, amely észrevétlenül nyújt kényelmet az edzések során is!
  • Tökéletes látás: Akárcsak a szemüveg, a kontaktlencse is képes éles és hibátlan látást biztosítani.

Melyik a legjobb kontaktlencse?

Sokakban felmerül a kérdés vásárlás előtt: melyik a legjobb kontaktlencse? A kérdésre nincs egyetlen jó válasz.

Minden esetben az a legjobb kontaktlencse, amely az egyéni igényeket a leginkább kielégíti a lehető legkedvezőbb ár-érték arány mellett.

Tehát ahhoz, hogy megtudja, melyik a legjobb kontaktlencse, először saját preferenciáit érdemes feltérképezni. Az alábbi kérdések megválaszolása segíthet ebben:

Milyen rendszerességgel kívánja hordani a kontaktlencsét?

Amennyiben a hétköznapok során folyamatosan szeretné viselni a kontaktlencsét, érdemes havi kontaktlencsét választani. Bár a havi lencsék tárolása és ápolása fokozott figyelmet igényel, kedvezőbb árú a napi verziónál. Inkább csak sportoláshoz vagy különleges eseményekre szeretné lecserélni a szemüveget? Ebben az esetben a napi kontaktlencse jelenti az ideális választást.

Milyen látáskorrekcióra szorul?

Ahhoz, hogy azonosítsa, melyik a legjobb kontaktlencse, fontos látásvizsgálaton részt vennie, ahol megállapítják milyen látáskorrekcióra van szüksége. A szakvélemény alapján biztos lehet abban, hogy egyedi igényeinek megfelelő eszközt használ.

Mennyire sportos életvitele?

Rajong a futásért? Heti több alkalommal jár edzőterembe? Táncol vagy éppen görkorcsolyázik? Amennyiben fokozottan aktív életvitel folytat, a szemüveg mellett érdemes kontaktlencsét is választania. A rapid fejmozgás hatására könnyen leeshet a szemüveg, ami zavaró lehet az edzéseken. Ezzel szemben a kontaktlencse biztosan a helyén marad és az edzés egészén garantálja az éles látást. Amennyiben kizárólag az edzéseken szeretné az öltözőben hagyni a szemüveget, akkor válasszon napi kontaktlencsét.

Közel és távollátó szemüvegét szeretné lecserélni?

Amennyiben közel és távollátó szemüvegét szeretné lecserélni, a legjobb választást a multifokális kontaktlencsék jelentik, melyek segítségével kontaktlencse- vagy szemüvegcsere nélkül olvashatja kedvenc regényét, nézheti számítógépe kijelzőjét, vezethet, vagy csodálhatja a távoli tájképet.

Milyen költséget szeretne a látáskorrekcióra fordítani?

Ahhoz, hogy kiderítse, melyik a legjobb kontaktlencse igényei kielégítéséhez, érdemes a látáskorrekcióra szánt összeget is figyelembe venni. A havi kontaktlencse egy használatra vetített költsége alacsonyabb, mint a napi lencséké.

Gyakori kérdések és válaszok

Melyik a legjobb multifokális kontaktlencse?

A multifokális kontaktlencse kiváló választás azok számára, akik minden látótávolságra kristálytiszta látást szeretnének biztosítani. A látáskorrekciós eszköz garantálja az éles látást, legyen szó vezetésről vagy olvasásról. De vajon melyik a legjobb multifokális kontaktlencse?  A válasz azonos a fent bemutatottakkal. Tehát az egyéni igények felmérését követően, saját preferenciáit mérlegelve tudjuk megtalálni Ön számára a legjobb multifokális kontaktlencsét. Kérje szakértőink segítségét!

Melyik a legjobb kontaktlencse-alapanyag?

A kontaktlencse számos anyagból készülhet, a felhasznált összetevők pedig jelentősen befolyásolhatják a termék tulajdonságait. Az alábbi anyagok felhasználásával készülnek leggyakrabban:

  • szilikon-hidrogél
  • hidrogél
  • merev gázáteresztő anyag
  • hibrid egyveleg

A legmodernebb kontaktlencse alapanyag a szilikon-hidrogél, mivel jelentősen magasabb oxigénáteresztő képességgel bír mint a legtöbb alternatíva - ez pedig lehetővé teszi a szem megfelelő oxigénellátását.

Melyik a legjobb kontaktlencse folyadék?

A kontaktlencse folyadék elkerülhetetlen a havi lencsék higiénikus és biztonságos használatához. A legfontosabb előnyei:

  • Tisztítja kontaktlencsét
  • Elpusztítja az eszköz felületén lévő patogéneket
  • Biztonságos módja a kontaktlencse tárolásának
  • Érzékeny szemekhez is alkalmas

A legjobb kontaktlencse folyadékok képesek hatékonyan elpusztítani a baktériumokat és egyéb egészségre veszélyes kórokozókat. Az oldalunkon és üzletünkben megvásárolható iWear kontaktlencse-ápoló folyadékok kiváló minőségűek.

Melyik a legjobb kontaktlencse márka?

A legjobb kontaktlencsemárka megtalálásához szintén érdemes egyéni preferenciáinkat mérlegelni. A termékkínálatunkban elérhető iWear kontaktlencsék kiváló minőségűek és kedvező árúak, így a legtöbb személy számára ideális választást jelenthetnek.

Foglaljon időpontot látásvizsgálatra és kontaktlencsepróbára!

Foglaljon online időpontot látásvizsgálatra Vision Exress üzleteinkbe, és kerülje el a sorbanállást! Amennyiben szeme alkalmas a kontaktlencse-viselésre, akkor a vizsgálatot követően szakemberünk segítségével és támogatásával kipróbálhatja a kontaktlencse-viselést. A próba során megtanulhatja a kontaktlencse behelyezését, eltávolítását, tisztítását és választ kaphat felmerülő kérdéseire.

Üzlet keresés

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került