TALÁLD MEG AZ ARCFORMÁDHOZ ILLŐ STÍLUST!

TALÁLD MEG AZ ARCFORMÁDHOZ ILLŐ STÍLUST!

Hosszúkás, kerekded, netán gyémánt formájú? Arctípusunk meghatározó szerepet tölt be frizuránk, kiegészítőink és öltözködésünk megválasztásában. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy megtudd milyen napszemüveg áll jól, és női-férfi felállásban meg is kerestük az öt fő arcformához leginkább illő darabokat. 

Szív alakú arc

A szív alakú arc jellemzője a hosszúkás fejforma, a széles homlok és a keskeny áll. Vonásaik kiegyensúlyozottak, finomak és nem túlzottan erősek.
Ez a típus szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis a legtöbb szemüvegforma tökéletesen illik hozzá. A két legismertebb szív-arcú híresség Reese Witherspoon és David Beckham, akik szinte minden alkalommal más stílust választanak. Ilyen karakterrel egy feltűnőbb, macskaszem típusú napszemüveg előnyt élvezhet, illetve a négyzetes formájú keretek lehetnek még megfelelőek.

Kép forrása: https://bit.ly/2M713h8

1. Dior női napszemüveg szív alakú archoz

2. Vogue női napszemüveg szív formájú archoz

3. Tommy Hilfiger női napszemüveg szív alakú archoz

Kép forrása: https://bit.ly/32yxprf

1. Carrera férfi napszemüveg szív alakú archoz

2. Ray-Ban férfi napszemüveg szív formájú archoz

3. Julius férfi napszemüveg szív alakú archoz 

Gyémánt arcforma

A gyémánt – vagy másik nevén rubin – formájú arc már jóval szögletesebb. Az áll itt is keskenyebb, ugyanakkor az arccsont és a homlok széles és karakteres. Ebben az esetben is érdemes a macskaszemet választani, de az oválisabb, vékony keretes darabok is kitűnően igazodhatnak ennek a típusnak a vonásaihoz – ilyen lehet például a pilótafazon is. Ami a legfontosabb: találjuk meg az arany középutat és ne akarjunk nagyon robosztus, vaskos darabokat választani! Ha nagyobb is a szemüvegünk, amelyet választunk, az legyen inkább egyszínű, letisztult és nem túl extravagáns.

Kép forrása: https://bit.ly/30DNBp4

1. Guess női napszemüveg gyémánt arcformához 

2. Furla női napszemüveg gyémánt arcformához

3. Michael Kors női napszemüveg gyémánt arcformához

Kép forrása: https://bit.ly/2XTkPza

1. Ray-Ban férfi napszemüveg gyémánt arcformához

2.  Havaianas férfi napszemüveg gyémánt arcformához

3. Ray-Ban férfi napszemüveg gyémánt arcformához

Ovális arc

Szerencsések az ovális fejformával rendelkezők, ugyanis ehhez a típushoz szinte bármilyen forma passzol. Az ovális arc arányos, harmonikus; se nem túl kerek, se nem csontos vagy szögletes. Mivel az arc szimmetrikus, bármilyen darabbal bátran lehet kísérletezni, legyen az négyzetes vagy kerekebb forma. Jason Statham is általában a nem teljesen kerek, klasszikus formákat kedveli, és ez is áll a legjobban hosszúkás arctípusához.

Kép forrása: https://bit.ly/2XZRT8C

1.Vogue női napszemüveg ovális archoz

2.Michael Kors női napszemüveg ovális archoz

3. Ralph Lauren női napszemüveg ovális arcformához

Kép forrása: https://pbs.twimg.com/media/D_cy_yyVUAEjDDi.jpg

1. Heritage férfi napszemüveg ovális arcformához

2.  Julius férfi napszemüveg ovális arcformához

3.  Polaroid férfi napszemüveg ovális arcformához

Szögletes arc

A szögletes arcúak esetében némi körültekintésre van szükség, ugyanis ez a típus a legkarakteresebb mind közül. Rendkívül erős, egyenes vonalú állkapocscsont jellemzi, amelynek jele az orca alatti kis „horpadás” és a legtöbbször erős, széles vagy kiugró homlok.

A merészebb, nagyobb napszemüvegek segíthetnek az arc nyújtásában, közben pedig még határozottabbá tehetik azt, az arccsont kiemelésével. Zoë Kravitz tökéletesen választott, amikor ezt a vékony szárú, fémkeretes Ray-Ban modellt társította alter stílusához. Mi is az ovális és kerek típusú kereteket ajánljuk leginkább.

Kép forrása: https://bit.ly/2JO2xdD

1. Sensaya női napszemüveg szögletes archoz 

2. Seen női napszemüveg szögletes arcformához 

3. Unofficial női napszemüveg szögletes archoz 

Kép forrása: https://bit.ly/30xPlAe

1. Havaianas férfi napszemüveg szögletes arc 

2. Solaris férfi napszemüveg szögletes archoz 

3. Ray-Ban férfi napszemüveg szögletes archoz 

Kerek arc

A kerek arcúak valamivel szerencsésebbek, mint szögletes típusú társaik, hiszen a tiltólistás kerek szemüvegformán kívül tulajdonképpen minden mással kísérletezhetnek. A hosszúkás, keskenyebb vagy szögletesebb darabok egyformán beválhatnak. Ezt az arcot érdemes vagy nyújtani, vagy geometrikus formákkal feltűnőbbé tenni. Egy izgalmas formavezetésű macskaszem típussal kiválóan ellensúlyozni lehet a kerekded forma gyermekiességét. Kiváló példa erre Selena Gomez is, aki kislányos vonásait mindig feltűnően nőies vagy merészebb szettekbe bújtatja. Leonardo di Caprio esetében pedig szuper megoldás, hogy keskenyebb formájú napszemüveget választott, mint amilyen széles az arca, így ugyanis nem erősít rá annak teltségére.

Kép forrása: https://bit.ly/2LzyzgW

1. Marc Jacobs női napszemüveg kerek archoz 

2. Vogue női napszemüveg kerek archoz

3. Unofficial női napszemüveg kerek archoz 

Kép forrása:  https://bit.ly/2Gft0zK

1. Solaris férfi napszemüveg kerek archoz 

2. Tommy Hilfiger férfi napszemüveg kerek archoz 

3. Hugo férfi napszemüveg kerek arcformához 

Ha szeretnél többet megtudni a különböző arcformákról, kattints az alábbi linkre, illetve böngéssz bátran a webshopban, ahol a cikkben szereplő összes napszemüveg megtalálható: https://webshop.visionexpress.hu/hu/arcformak